Greenfood tecknar avtal med Dagab: “Viktigaste avdelningen i hela butiken”

Greenfood ingår ett femårsavtal med Dagab som leverantör av färska frukt och grönt till ett värde av 600 miljoner kronor.
– Vi har ett oerhört starkt erbjudande, säger Ted Stenshed, vd för affärsområdet färska produkter.

Greenfood, en av norra Europas största aktörer inom hållbar och hälsosam mat, har tecknat ett nytt leverantörsavtal med Axfoods inköpsavdelning Dagab till ett värde av närmare 600 miljoner kronor. Detta som en följd av Dagabs förvärv av Bergendahls Food förra året, en aktör som Greenfood tidigare har varit leverantör till.

– Vi har en bred produktportfölj med både lokalodlat, nischat och volymprodukter. Det är bredden av vår produktportfölj, vår innovationskraft och vår kunskap inom hälsosam mat som gör att Dagab väljer oss som leverantör, säger Ted Stenshed, vd på affärsområdet Greenfood Fresh Produce.

Utöver traditionella frukter och grönsaker ska företaget även leverera färska skurna grönsaker, frukter och måltidslösningar ”som gör det enklare för människor att äta nyttiga och varierat, samtidigt som det utgör ett smidigt alternativ för den som vill spara tid i köket”.

– Frukt och grönt är en av de viktigaste avdelningarna när kunderna väljer butik – och en viktig profilfråga för dagligvaruaktörer som vill främja hälsosamma och hållbara matvanor.

Dela

Fler nyheter i Förädling och Värdekedjan och Växtbaserat

Cloetta vill ha lugn i stormen: “Inget försäljnings- eller produktionsstopp”

Chokladtillverkaren Cloetta har valsat runt i den mediala hetluften under stora delar av tisdagen efter att nyhetsbyrån Siren rapporterat om att företaget stoppat försäljningen av hundratals ton chokladprodukter på grund av kontaminerad palmolja. Enligt kommunikationsdirektören Laura Lindholm stämmer inte de uppgifterna.

Gå med i nätverket idag!

Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.