De kan vinna pris som Årets Foodservicevara

Sparkling rabarber från Färna odlingar, Ärtonnaise från Smaka mera och Krispiga ärtbites från Atria Sweden har alla chans att bli Årets Foodservicevara 2022.

Branschpriset Årets Foodservicevara tilldelas en produkt som skapar värde för restauranger och storkök och deras gäster. Syftet är ”att uppmärksamma framgångsrika lanseringar i syfte att inspirera branschens aktörer till innovation och produktutveckling”. Förra årets vinnare var Havreris från Frebaco kvarn.

Här är 2022 års nominerade, med motivering:
Sparkling rabarber: ”En alkoholfri mousserande, helt svenskproducerad rabarberdryck som med sin förfinade smak enkelt tar matchen mot nyårsbubblet”.

Ärtonnaise: ”Smaka mera har tagit fram en vegansk majonnäs gjord på ärtprotein som är en utmärkt bas för spännande matkreationer. Äntligen kan storköken enkelt laga samma tillbehör till alla, utan att göra avkall på smaken”.

Krispiga ärtbites: ”Atria har med bravur lanserat en produkt som är både klimatsmart, näringsrik och lätt att tillaga.”

Årets Foodservicevara delas ut av branschorganisationerna DLF, Dagligvaruleverantörers Förbund och Livsmedelsgrossisterna för Restaurang och Storkök. Vinnaren utses den 10 november i samband med DLF:s event Foodservice 2022.

Dela

Fler nyheter i Förädling och Trend

Bönan och biffen i fokus i framtidsrapport: ”Det behövs visioner”

Det går att skapa ett cirkulärt och modernt nettonoll-samhälle, men vägen dit måste förändras. Det slås fast i en färsk rapport som ska överlämnas till regeringen – och där framtidens mat är en av flera visioner som presenteras.