Fredagsmysets utmanare tog hem priset: “Otroligt stolt”

Schysst käk har vunnit Stora Näringslivspriset 2022 för sin tillväxtresa med Hemmakebab.
– Wow! Det är superroligt att vi blir uppmärksammade på det här sättet, säger Amir Kheirmand, vd och grundare av livsmedelsföretaget.

Schysst käk är störst i Sverige på hemmakebab och har gått från att vare en kämpande start-up till att bli en raket i kyldisken, som finns i kyldiskarna och online hos nästan samtliga dagligvaruaktörer.
Hälften av produkterna är veganska och i sortimentet finns allt från olika typer av kebab, falafel och gyros till såser, olika bröd och tillbehör.

Nu har företaget vunnit Stora Näringslivspriset, vilket delas ut av Handelskammaren Mälardalen.
– Vi är otroligt stolta över hela teamets insats. Tillsammans håller vi på och bygger ett av de starkaste varumärkena i dagligvaruhandeln, säger Amir Kheirmand, som för många blev känd efter att ha vunnit tävlingen Sveriges Mästerkock 2014.

Enligt juryns motivering är årets pristagare ”ett nytänkande entreprenörsdrivet företag som är här för att utmana sin bransch” och som ”med stor lust och energi utmanar det traditionella fredagsmyset”.

Priset är instiftat av Handelskammaren Mälardalen och delas ut i syfte att uppmärksamma företag i Västmanland och dess betydelse för regionens tillväxt och utveckling. Några av kriterierna för att vinna priset är att företaget har en hållbar lönsamhet och positiv utveckling, arbetar aktivt för att minska miljö- och klimatpåverkan i sin verksamhet och har förmåga att driva utvecklingen framåt i sin bransch.

Dela

Fler nyheter i Förädling och Människor och Trend

Livsmedelsstrategin 2.0: ”Möjlighetsfönstret står på vid gavel”

Torsdagen den 18 april bjöd landsbygdsminister Peter Kullgren in till ett möte om den nya livsmedelsstrategin 2.0. Livsmedel i fokus fick en pratstund med Jimmy Sandell, kommunikations- och näringspolitisk chef på Livsmedelsföretagen, som var en av dem som deltog.

Gå med i nätverket idag!

Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.