Nu har Risenta flyttat till Mölndal

Med alkoholfritt bubbel och gula band som klipptes firades uppstarten av Risenta-produktionen i Pauligs fabrik i Mölndal. Åtta nya operatörer har anställts för att arbeta med de nya produktionslinjerna.

”Kryddfabriken” som Pauligs fabrik i Mölndal länge har kallats, behöver byta namn. För utöver Santa Marias kryddor, ska ett hundratal Risenta-artiklar nu produceras här. Det handlar om mysli, linser, fröer, bönor och mjöl i olika förpackningsformat.

I fredags firades att de första Risenta-produkterna – svarta belugalinser och pinjenötter – rullade ut på produktionslinjerna.

– Det var riktigt häftigt att få se den första Risenta-produkten produceras här och jag vill tacka alla inblandade i projektet. De har lagt ned ett fantastiskt jobb och trots oväntade omständigheter, som coronautbrottet, har vi med deras dedikerade arbete hållit tidsplanen, säger fabrikschefen Tobias Gill.

Risentas sortiment producerades tidigare i Rotebro utanför Stockholm. När Paulig såg ett behov av stora investeringar i Rotebrofabriken samtidigt som ledig kapacitet fanns i Mölndal togs beslutet att flytta.

Nu laddar företaget för en hektisk tid. Varumärket Risenta fyller 80 år och efter sommaren relanseras flera produkter med ny förpackningsdesign, mindre plast och förbättrat innehåll.

 

Varumärket Risenta föddes 1940, mitt under andra världskriget då livsmedelsbristen var stor. Grundaren Uno Grindby fick idén att förse landet med mat genom att importera ris, konserver och specialvaror åt bagerier och kryddor från länder utanför Europa.

Fler nyheter i Förädling och Trend

Ingelsta Kalkon slår igen butiker: “Tuff konkurrens”

Ingelsta Kalkon inleder förhandlingar om att stänga ned tre av sina totalt fem delikatessbutiker.
– Vi väljer att lägga fokus på det vi är bra på, säger vd Jörgen Svensson.

Gå med i nätverket idag!

Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.

Bli medlem