Livsmedel i fokus söker ny verksamhetsledare: “Världens bästa jobb”

Ewa Wiklund, verksamhetsledare för nätverket Livsmedel i fokus, går i pension vid årsskiftet. Nu söker styrelsen hennes efterträdare som ska leda branschen in i framtiden.

Livsmedel i fokus är Sveriges största medlemsnätverk inom livsmedel, ett nätverk som brinner för kunskap, gemenskap och utveckling av hela branschen – från primärproduktion och förädling hela vägen till kund och gäst.

Kansliet ligger centralt i Stockholm, där det förutom verksamhetsledaren även finns en ekonomi- och marknadskoordinator.

Vad gör man som verksamhetsledare?

– En stor del av jobbet handlar om att rodda runt alla våra seminarier, event, utbildningar och studiebesök, inte minst Livsmedelsdagarna i Tylösand som vi arrangerar varje höst. Som verksamhetsledare är du även en del av kompetenta arbetsgrupper som tillsammans sätter ihop spännande och aktuella program, och du har kontakt med både sponsorer och talare. I övrigt ansvarar du för allt som har med medlemsservice att göra, jobbar nära styrelsen och dess ordförande och har budget- och resultatansvar.

Måste man vara expert på livsmedel?

– Absolut inte, man lär sig branschen med tiden, men det är bra att ha ett intresse för frågor kring mat, miljö och hållbarhet. Själv kom jag från mäss- och eventbranschen innan jag började här för fyra och ett halvt år sedan. Det viktigaste är att man kan kommunikation, marknadsföring, är strukturerad och duktig på att bygga nätverk – och gärna har erfarenhet av event. Och så måste man gilla att jobba med människor och service.

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Variationen. Man måste liksom vara beredd på att hantera alla typer av oförutsedda händelser och rycka in där det behövs. En vanlig dag på jobbet kan handla och om allt från att leda ett möte till att boka upp liveband till en galamiddag. Det gäller att ha koll på både bredd, djup och detaljer.

Ansökningstiden går ut 10 augusti. När tillträder man?

– Efter överenskommelse. Jag slutar runt årsskiftet men vill så klart hjälpa till att sätta in min efterträdare i jobbet. Det här är världens roligaste jobb, om jag inte skulle gå i pension hade jag gärna stannat kvar ett tag till.

 

Tjänsten som verksamhetsledare för nätverket Livsmedel i fokus söker du här!

 

Fler nyheter i Mötesplatser och Värdekedjan

Med önskan om en riktigt härlig sommar!

Nu tar Livsmedel i fokus nyhetsbevakning ledigt i några veckor. Vi syns igen i mitten av augusti!

Gå med i nätverket idag!

Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.

Bli medlem