De ska göra alternativ kyckling till storsäljare

Det svenska bolaget Kale United, som investerar i och stöttar flera växtbaserade matföretag, introducerar nu produkter från det spanska bolaget Heura Foods.
– Marknaden längtar efter ett bra alternativ till kyckling, säger grundaren Måns Ullerstam.

Heura Foods och deras växtbaserade köttalternativ med medelhavsinslag finns i dag i åtta länder runt om i världen, bland annat i Singapore och Hong Kong. Företaget startades 2017 och har vuxit med 460 procent, vilket gör det till ett av världens snabbast växande startupbolag.

Det är också det enda företaget i världen som erbjuder kycklingalternativ gjord på olivolja.

– Marknaden längtar efter ett bra alternativ till kyckling och Heura Foods har enligt oss det bästa alternativet globalt på marknaden just nu. Vi ser fram emot att lansera det här över hela Skandinavien, säger Kale Uniteds grundare Måns Ullerstam.

De nya produkterna är tänkta att lanseras först på restaurangsidan vilket kan ta lite längre tid än tidigare på grund av kvarvarande coronaeffekter. I dagligvaruhandeln beräknas lanseringen först ske på bred front i mars nästa år.

 

Dela

Fler nyheter i Förädling och Växtbaserat

Livsmedelsstrategin 2.0: ”Möjlighetsfönstret står på vid gavel”

Torsdagen den 18 april bjöd landsbygdsminister Peter Kullgren in till ett möte om den nya livsmedelsstrategin 2.0. Livsmedel i fokus fick en pratstund med Jimmy Sandell, kommunikations- och näringspolitisk chef på Livsmedelsföretagen, som var en av dem som deltog.

Gå med i nätverket idag!

Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.