Vego blir ny standard på Clarion: ”Känns helt rätt i magen”

Clarion Hotel Sign i Stockholms testar en ny ”vego-standard” på sin frukostbuffé i samarbete med sin grönsaksgrossist.
– Fantastiskt kul att lyfta nivån med nya gröna och hållbara alternativ, säger Kenneth Hellberg, försäljnings- och affärsutvecklingschef på Grönsakshallen Sorunda.

Från och med i dag och fyra veckor framåt kommer de nya veganalternativen uppmärksammas tillsammans med Grönsakshallen under namnet “Farmers Choice.

Därefter är tanken att de ska dukas upp på den befintliga buffén och integreras i det ordinarie frukostsortimentet.

Målet är att sätta en helt ny standard som framöver förhoppningsvis ska kunna lanseras och erbjudas på alla Clarion Hotel i Norden.

– Att kunna erbjuda våra hotellgäster och externa frukostgäster möjligheten att starta dagen helt vegansk ligger i linje med våra högt satta hållbarhetsmål, säger vd David Viklund.

Clarion Sign är ett av Stockholms största hotell, med i snitt på 1 000 gäster per dag.

– Att vi som ett så pass stort hotell tar stafettpinnen och provar oss fram känns helt rätt i magen.

Testperioden ska följas upp av feedback och kommentarer från hotellets kundundersökningsverktyg Loopon. Därefter ska Clarion Sign tillsammans med Grönsakshallen Sorunda sätta ramarna för framtidens frukostutbud.

– Vi ser fram emot att fortsätta vår resa med att utveckla både sortiment och varandra, säger Kenneth Hellberg, försäljnings- och affärsutvecklingschef på Grönsakshallen Sorunda.

 

Dela

Fler nyheter i Hållbarhet och Restaurang och Växtbaserat

Hidden in Grains växlar upp takten i mineralskiftet

Kan hydrotermiskt behandlat spannmål ge biffen en match? Nu söker Hidden in Grains nya samarbeten med livsmedelsindustrin för att ge svenska spannmålen en bärande roll som källa till järn och andra mineraler. Vägen dit går via “vardagsprodukter”.

Gå med i nätverket idag!

Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.