Hon byter flyget mot livsmedelsindustrin: ”Vill påverka branschens framtid”

Efter 20 år inom fine dining och som matkreatör, senast på flygbolaget Emirates, ska Sandra Zachrisson ansvara för utvecklingen av nya produkter hos Food for Progress.
– Det finns så många möjligheter inom det här området, säger hon.

Den svenska växtbaserade matproducenten Food for Progress har rekryterat Sandra Zachrisson som chef för produktutveckling – eller ”Head of New Product Development” som titeln är. Det innebär att hon ska vara med och utveckla det nuvarande produktsortimentet men även utveckla helt nya typer av produkter.

– Jag ser fram emot att vara en del av Food for Progress resa och påverka vår branschs framtid. Det finns så många möjligheter inom detta område och genom olika samarbeten kan vi alla samlas och verka för en bättre matproduktion, säger hon i en kommentar.

Sandra Zachrisson har bakgrund som fine dining-kock och kommer närmast från flygbolaget Emirates. Där har hon jobbat i många olika roller i närmare 13 år och i nära samarbete med kockar, leverantörer och producenter – och haft stora möjligheter att utforska mat från all världens olika kök.

– Sandra delar vår vision om att samarbete är a och o inom matproduktion. Hon har en spännande bakgrund från hospitality-sektorn vilket gör att hon är van att lyssna in och tolka vad kunder behöver vilket är ytterligare en styrka hon tar med sig till oss, säger Erik Gumabon, vd på Food for Progress.

Företagets vision är att vara ”den valda medskaparen till framtidens matsystem”.

 

Dela

Fler nyheter i Förädling och Växtbaserat

Svenskt godis gör succé – nu ökar investeringarna

Efterfrågan på svenskt godis utomlands ökar. Nu investerar Orkla Confectionery & Snacks 20 miljoner kronor för att öka kapaciteten i Bubs godisfabrik i Jönköping.

Gå med i nätverket idag!

Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.