Här blir svampprotein både mackor och färdigmat

Mycorena samarbetar med finska Rebl Eats kring färdiga måltidslösningar; resultatet lanseras nu i ett antal butiker i Helsingfors.
– Vi är förbluffade av det stora intresset, säger Ebba Fröling, operativ chef på Mycorena.

Allt fler konsumenter vill ha alternativ till kött. För att tillgodose en snabbt växande marknad har finska Rebl Eats och svenska Mycorena slagit sig samman för att erbjuda köttsubstitut på ett enkelt sätt. Nu lanseras en rad färdiga måltidslösningar till 15 utvalda butiker i Helsingfors, med Mycorenas svampbaserade protein som grund.

– Kategorin färska färdigrätter är en växande marknad och vi tror definitivt att vi tillsammans med Rebl Eats kan ha en positiv effekt på marknaden med våra hälsosamma och hållbara produkter, säger Ebba Fröling på Mycorena i en kommentar.

Tanken att produkterna i ett nästa skede även ska introduceras på den svenska marknaden följt av den nordiska och så småningom även den europeiska.

Försäljningsvärdet av köttsubstitut inom detaljhandeln har inom EU ökat med drygt 120 procent på nio år. Under 2019 uppnådde försäljningsvärdet nära 1,4 miljarder euro och marknaden väntas växa ytterligare.

 

Dela

Fler nyheter i Trend

Här är första ölet som bryggs på åkerböna

Nu lanseras det första ölet i Sverige som är bryggt på åkerböna: en New England IPA med namnet ”Bean Me Up”. Bakom satsningen står hantverksbryggeriet Poppels Bryggeri i Jonsered i samarbete med Viking Malt.

Gå med i nätverket idag!

Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.