Här är Årets bonde 2022: “Lysande förebild”

Nöbble gård i Rockneby tog i går kväll hem vinnartiteln Årets Bonde 2022, för sin kunskap, kreativitet och energi när det gäller att utveckla framtidens hållbara lantbruk. ”En lysande förebild i mörka tider”, enligt juryns motivering.

Hållbarhet, innovation och matkvalitet. Det är ledorden för Årets bonde – ett initiativ för att lyfta Sveriges primärproducenter och bidra till att öka efterfrågan på hållbar mat och dryck från Sverige.
Priset delas ut i sex olika kategorier, där vinnarna i varje kategori nu fått göra upp om huvudtiteln, Årets Bonde 2022.

Vinnaren alla kategorier blev alltså Nöbble gård i Rockneby, och så här löd juryns motivering:
”Årets Bonde 2022 har kunskapen, insikten, kreativiteten och energin som krävs för att utveckla framtidens, hållbara lantbruk – redan i dag. En lysande förebild i mörka tider!”

Priset delades ut går kväll under en festlig ceremoni på Grand Hotel Mölle, där samtliga kategorivinnare var på plats för att ta emot heder och ära:

Kategori Kött: Blackert Lantbruk AB, Skänninge
Kategori Frukt & grönt: Lilla Labäck, Lidköping
Kategori Spannmål och annan växtodling: Kryger Sverige AB
Kategori Mjölk: Nöbble gård AB, Rockneby
Kategori Fisk & skaldjur: Gutefisk Ekonomiska förening, Katthammarsvik
Kategori Ekologisk: Källunda gård, Sösdala

Årets Bonde presenteras i samarbete med Bergendahls Food, Event in Skåne, Från Sverige, HS Certifiering, Höganäs kommun, Kramp, KRAV, Landshypotek Bank, LRF Skåne, Martin & Servera, MSC, Svenskt Sigill och Sydgrönt.

Dela

Fler nyheter i Trend

Det våras för hybridmaten

Hållbart och hälsosamt. Det är tanken när allt fler producenter nu
blandar kött med grönt för att locka fler konsumenter att äta mer vegetariskt på ett lätt och lagom vis, där hälften av varje blir dubbelt så bra.

Gå med i nätverket idag!

Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.