De ska få hela Helsingborg att smaka lakrits

Lakrits är mycket mer än bara godis. Det ska Lakritsfabriken i Ramlösa visa genom ett samarbete där lokala krogar i Helsingborg ska ge både drinkar, lyxiga maträtter och desserter en spännande twist med lakrits.

Lakritsfabriken har länge jobbat med att visa upp lakritsens allsidighet genom kryddserier och ett större utbud av lakritsråvaror i sitt sortiment. Nu är ambitionen att visa hur lakrits kan smaka när det används i mer udda kombinationer i samarbete med några av Helsingborgs bästa restauranger mellan torsdag 1 oktober till lördag 3 oktober.

– Vi vill att lakritsen ska bli en del av det vardagliga köket för att utveckla smakerna i maten och få fler att känna skillnaden. Jag har själv arbetat som kock och älskar hur lakritsen ger en mustig och fyllig smak samt utvecklar de andra kryddornas smaker, säger Martin Jörgensen, grundare av Lakritsfabriken.

Flera av Helsingborgs restauranger deltar med menyer där de själva väljer experimenterar med olika typer av lakrits i kombination med olika råvaror.

Lakritsfabriken har sedan tidigare ett samarbete med Helsingborgs stad där det under sommaren och de kommande närmsta åren växer lakritsrot mitt på sundstorget i centrala Helsingborg.

 

Lakritsfabriken i Ramlösa producerar glutenfri premiumlakrits för både Sverige och exportmarknaden. Företaget drivs av Martin Jörgensen, tidigare kock och sommelier, och distribueras på den svenska marknaden av systerföretaget ScandChoco AB.

Dela

Fler nyheter i Förädling och Trend

Här är första ölet som bryggs på åkerböna

Nu lanseras det första ölet i Sverige som är bryggt på åkerböna: en New England IPA med namnet ”Bean Me Up”. Bakom satsningen står hantverksbryggeriet Poppels Bryggeri i Jonsered i samarbete med Viking Malt.

Gå med i nätverket idag!

Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.