Så ska Ica ersätta sötsuget med gröna mellanmål

För att få barn och ungdomar att oftare välja grönsaker framför godis, läsk och kakor lanserar Ica Melliskockarna tillsammans med tv-kocken Mat-Tina och Generation Pep.

I Sverige består nästan en femtedel av barn och ungdomars kaloriintag av sockerstinna produkter som godis, läsk och kakor.

Och enligt Livsmedelsverket äter knappt hälften sin dagliga dos av grönsaker.

Dessa matvanor vill Ica försöka förändra genom intiativet Melliskockarna som tagits fram i samarbete med kocken Tina Nordström och Generation Pep.

– Jag hoppas att vår nya satsning kommer generera många inspirerade Melliskockar framöver och att kunskaperna leder till hälsosammare matvanor för barn och ungdomar, säger Paula Frösell som är dietist på Ica.

För att lyckas omvandla sötsaksberoende till grönsaksvurm ska barn lockas till stordåd i köket med hjälp av en receptfolder framtagen av Mat-Tina tillsammans med Icas chefskock och dietisten Paula Frösell.

Tina Nordström figurerar också i olika inspirationsfilmer.

– Som mamma till två barn vet jag att det inte alltid är helt lätt att få barn att variera sina matvanor och äta mer frukt och grönt. Jag är glad över att vara en del av Melliskockarna och jag hoppas och tror att de recept och informationsmaterial som tagits fram kommer göra stor skillnad för många barn, säger Tina Nordström.

 

Dela

Fler nyheter i Dagligvaruhandel och Hälsa

Cloetta vill ha lugn i stormen: “Inget försäljnings- eller produktionsstopp”

Chokladtillverkaren Cloetta har valsat runt i den mediala hetluften under stora delar av tisdagen efter att nyhetsbyrån Siren rapporterat om att företaget stoppat försäljningen av hundratals ton chokladprodukter på grund av kontaminerad palmolja. Enligt kommunikationsdirektören Laura Lindholm stämmer inte de uppgifterna.

Gå med i nätverket idag!

Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.