28 augusti 2020
I nästa vecka öppnar Omaka sin restaurang med matsal, bar, uteservering och ölträdgård. Restaurangen är inredd som ett vardagsrum med ”hemma hos-känsla”.
– Efter att bryggeriet väl kom på plats har jag längtat efter att få öppna restaurangen. Nu när det äntligen sker känns det sjukt nervöst, säger bryggmästaren Hedda Spendrup.
Hon vill bredda synen på öl och utforska smakkombinationer tillsammans med maten, något som sker i samarbete med kocken Christian Siberg – finalist i Årets Kock – som gärna blandar influenser från hela världen.
– Min matlagning är långt ifrån klassisk vilket avspeglas i menyn på Omaka där olika smaker och kulturer får mötas. Flera av våra rätter är skapade för att matcha Omakas öl men Hedda kan likaväl brygga ett öl för en specifik servering, vilket ger våra gäster en mer intressant och komplex upplevelse, säger han.
Det visuella uttrycket på Omaka kommer från Axel Spendrup, formgivare som bland annat står för designen på samtliga ölburkar och restaurangens menyer.
Dela
Fler nyheter i Förädling och Restaurang och Trend
Blekinge Skorpan är Årets Livsmedelsexportör: “Haft flyt i maskineriet”
Genom en ambitiös exportsatsning har Blekinge Skorpan nått en imponerande ökning av exporten på hela 115 procent sedan 2022. Nu belönas företaget med priset Årets Livsmedelsexportör 2024.
25 april
Gå med i nätverket idag!
Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.