Leif GW ska göra viltkött stort

Nu ska kriminologen Leif GW Persson börja sälja viltkött. Med i projektet finns flera tidigare höjdare inom livsmedelsbranschen.
– Det finns en stor lucka i dagligvaruhandeln när det gäller viltkött, säger Karolin Kull, grundare och delägare till Svenskt Gårdsvilt.

Att Leif GW Persson har ett uttala intresse för jakt är vida känt både via tv-program och kokböcker. Nu blir han delägare och frontfigur för nystartade bolaget Svenskt Gårdsvilt, tillsammans med Icas tidigare koncernchef Kenneth Bengtsson, Ica Sveriges tidigare vd Peder Larsson samt Karolin och Tomas Kull, som grundade Mathem.

– Vi ser en ökad efterfråga på klimatsmart mat där konsumenterna söker sig till mer närodlat och svenskt. Det finns en stor lucka i dagligvaruhandeln när det gäller viltkött som vi på Svenskt Gårdsvilt ändra på. Vi vill ta till vara på hållbara råvaror från skogens skafferi och värna om småskaliga livsmedelsproducenter i Sverige, säger Karolin Kull som är grundare och delägare.

Nu i början av oktober lanseras en produktlinje med viltkött som kommer att säljas i utvalda Ica-butiker.

– Många förknippar viltkött med söndagsstek, sås och potatis. Men vilt kan vara så mycket mer. För mig är det ett enkelt val då det är bättre ur miljösynpunkt, men också nyttigare och godare, säger Leif GW Persson.

 

Dela

Fler nyheter i Dagligvaruhandel och Trend och Värdekedjan

Grossist lanserar recept på framtidens krogklassiker

Martin & Servera tar hjälp av kändiskockar för att twista älskade krogklassiker med lägre klimatpåverkan.
– Trenden är tydlig, allt fler gäster vill ha klimatsmart och mer växtbaserat på tallriken, och vi vet att restaurangbranschen vill visa vägen, säger kommunikations- och hållbarhetsdirektören Kristina Ossmark.

Gå med i nätverket idag!

Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.