Bastard Burgers öppnar i Göteborg: “Det var på tiden”

Bastard Burgers växer så det knakar. Affärsidén är ”att servera den bästa burgaren på ett hållbart sätt”. I januari öppnar den första restaurangen i Göteborg – nummer 32 i ordningen. – Det finns plats för ännu fler, säger vd och medgrundaren Simon Wanler.

Den norrländska streetfoodkedjan Bastard Burgers öppnade som ”ett hål i väggen” i Luleå för tre år sedan och har sedan dess avancerat snabbt. Här serveras handgjorda smashburgare gjorda på norrländskt nötkött.

En del av framgången handlar även om det stora utbudet av veganska alternativ, oftast baserat på Beyond Meat som i sin tur är gjort av ärtor och är fritt från GMO, soja och gluten.

I nuläget finns 22 enheter runt om i landet men nya öppnar hela tiden. När restaurangen på Södra Larmgatan i Göteborg öppnar blir det nummer 32 i ordningen.

– Den vanligaste frågan vi får är om vi har glutenfritt bröd. Den näst vanligaste är när vi öppnar i Göteborg, så man kan väl säga att det är på tiden, säger Simon Wanler.

I samarbete med Klimato har Bastard Burgers även gjort sig kända för att koll på sina utsläpp av växthusgaser hela vägen från jord till bord för att sedan klimatkompensera dessa till 110 procent. Utsläppen beräknas med hjälp av vetenskapliga data från RISE klimatdatabas och gäller inte bara burgarna utan all mat som serveras.

AGNETA RENMARK

Dela

Fler nyheter i Arkiv

Sätherberg: “Ingen risk för matbrist”

”Det finns ingen risk för matbrist”, sa landsbygdsminister Anna-Caren Sätherberg på en presskonferens i tisdags.nDäremot är ökade livsmedelspriser, sämre lönsamhet för jordbruket och minskad matproduktion några av de konsekvenser som Ukrainakrisen kan få på den svenska livsmedelsförsörjningen.

Gå med i nätverket idag!

Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.