Havredals breddar med burgare

Havredals breddar sortimentet och lanserar växtbaserade burgare och formbar vegofärs.
– Vi vill göra det lättare att ställa om till en mer växtbaserad kost, säger grundaren Per-Johan Thörn.

Det svenska livsmedelsföretaget Havredals har på kort tid etablerat sig som en utmanare inom växtbaserat mejeri med sitt utbud av havredrycker och havrebaserad matlagningsgrädde.

Nu tar bolaget ett nytt kliv och ger sig in i en helt ny kategori: köttanaloger i form av växtbaserad premiumburgare och formbar färs.

– För att fler ska prova vegetariska alternativ räcker det inte med att det är nyttigt. Det måste även vara gott – väldigt gott, säger Per-Johan Thörn.

Produktionen görs i Sverige med växtprotein från bondböna, havre och andra grödor. Ingredienserna kommer från både Sverige och andra länder i norra Europa, men planen är att öka andelen råvaror från Sverige och Norden över tid.

Inledningsvis kommer produkterna att säljas till hotell- och restaurangkunder, där hamburgerkedjan Phil’s är först ut att byta ut sina växtbaserade premiumburgare mot Havredals samtidigt som man gör hela menyn lite grönare.

Senare under 2022 kommer en lansering att ske även mot konsumenter via utvalda livsmedelsbutiker.

Havredals är baserat i Uppsala och lanserade sin första produkt, Havredryck Original i början av 2020. I dag finns Havredals produkter i butiker över hela landet och säljs även till kunder inom restaurangbranschen kunder genom grossist.

Dela

Fler nyheter i Förädling och Växtbaserat

Cloetta vill ha lugn i stormen: “Inget försäljnings- eller produktionsstopp”

Chokladtillverkaren Cloetta har valsat runt i den mediala hetluften under stora delar av tisdagen efter att nyhetsbyrån Siren rapporterat om att företaget stoppat försäljningen av hundratals ton chokladprodukter på grund av kontaminerad palmolja. Enligt kommunikationsdirektören Laura Lindholm stämmer inte de uppgifterna.

Gå med i nätverket idag!

Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.