Köpet godkänt – säg hej till Scan Sverige

Nu har HK Scan Sweden blivit Scan Sverige. Fokus framåt ligger enlig vd Lars Appelqvist på att stärka kärnaffären inom kött- och chark och att driva utvecklingen för ett livskraftigt och lönsamt svenskt lantbruk och livsmedelsproduktion.

Nu har storaffären där Lantmännen köper HKScans svenska verksamhet med varumärken som Scan, Pärsons och Bullen, godkänts av berörda myndigheter och kunde slutföras strax innan påsk. HKScan Sweden AB är nu ett helägt portföljbolag inom Lantmännen: Scan Sverige AB.

Verksamheten drivs vidare, precis som tidigare, under ledning av vd Lars Appelqvist, som menar att affären innebär innebär att man står väl rustad inför framtiden
– Att bli en del av Lantmännen stärker vår kapacitet att maximera fördelarna med svenskt och lokalproducerat kött och lyfta det till nya nivåer vad gäller hälsa, smak och expertis samt djurvälfärd. Det i sin tur gynnar den inhemska livsmedelsproduktionen på ett betydande sätt, säger han i en kommentar.

Lantmännen har även sedan tidigare en betydande närvaro i animalievärdekedjan genom insatsvaror, maskiner och förädling av spannmål till djurfoder.
– Det är glädjande att affären nu är slutförd. Genom förvärvet stärker vi Lantmännens position i livsmedelskedjan ytterligare, samtidigt som vi säkrat ett svenskt ägarskap av Scan. Det är viktigt för svenskt lantbruk och svensk livsmedelsproduktion – och en nyckelfråga för att stärka den nationella livsmedelsberedskapen, säger Magnus Kagevik, Lantmännens vd och koncernchef.

Det nya namnet för HKScan Sweden AB kommer att vara Scan Sverige AB. Bolaget har cirka 1 800 medarbetare och produktionsanläggningar i Kristianstad, Skara, Linköping och Halmstad samt huvudkontor i Stockholm. 

Dela

Fler nyheter i Förädling och Primärproduktion och Värdekedjan

Grossist lanserar recept på framtidens krogklassiker

Martin & Servera tar hjälp av kändiskockar för att twista älskade krogklassiker med lägre klimatpåverkan.
– Trenden är tydlig, allt fler gäster vill ha klimatsmart och mer växtbaserat på tallriken, och vi vet att restaurangbranschen vill visa vägen, säger kommunikations- och hållbarhetsdirektören Kristina Ossmark.

Gå med i nätverket idag!

Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.