Nu är det påsk igen: Här är svenska folkets favoritgodis

Påsk är äggens högtidstid – och det gäller även i godishyllan, där ägg av mandel, choklad och marsipan just nu konkurrerar ut de vanliga lösgodisfavoriterna.

Visste du att vi svenskar äter cirka 6 000 ton godis under påsken? Det är inte bara mest i Norden utan faktiskt i hela Europa.

Traditionen kring att ge bort påskägg, fylld med socker i någon form, går hela vägen tillbaka till mitten av 1800-talet. Då var det kanske frukt och torkade bär i äggen; i dag fyller de flesta sina ägg med lösgodis.

Men vilka sorter är egentligen mest populära?

Svaret på det har Ole Lindell, lösgodisansvarig på butikskedjan Hemmakväll.

Här är Hemmakvälls påskgodis-topplista:
(baserat på försäljningen)

1. Mandelägg från Anthon Berg.

2. Marsipanägg från samma leverantör.

3. Marianne Dragér-pralinerna i kombinationen pepparmint och mörk choklad.

– Anthon Bergs marsipanägg är så efterfrågade att vi faktiskt har börjat sälja dem året runt, säger Ole Lindell.

I övrigt är det mycket Center-choklad, sura colanappar, geléhallon, Geisha, Marabou mjölkchoklad, Dumle, Gott och Blandat, Daim, M&M och Fizzy pop som fylls i årets påskägg.

Dela

Fler nyheter i Trend

Det våras för hybridmaten

Hållbart och hälsosamt. Det är tanken när allt fler producenter nu
blandar kött med grönt för att locka fler konsumenter att äta mer vegetariskt på ett lätt och lagom vis, där hälften av varje blir dubbelt så bra.

Gå med i nätverket idag!

Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.