Nu är det påsk igen: Här är svenska folkets favoritgodis

Påsk är äggens högtidstid – och det gäller även i godishyllan, där ägg av mandel, choklad och marsipan just nu konkurrerar ut de vanliga lösgodisfavoriterna.

Visste du att vi svenskar äter cirka 6 000 ton godis under påsken? Det är inte bara mest i Norden utan faktiskt i hela Europa.

Traditionen kring att ge bort påskägg, fylld med socker i någon form, går hela vägen tillbaka till mitten av 1800-talet. Då var det kanske frukt och torkade bär i äggen; i dag fyller de flesta sina ägg med lösgodis.

Men vilka sorter är egentligen mest populära?

Svaret på det har Ole Lindell, lösgodisansvarig på butikskedjan Hemmakväll.

Här är Hemmakvälls påskgodis-topplista:
(baserat på försäljningen)

1. Mandelägg från Anthon Berg.

2. Marsipanägg från samma leverantör.

3. Marianne Dragér-pralinerna i kombinationen pepparmint och mörk choklad.

– Anthon Bergs marsipanägg är så efterfrågade att vi faktiskt har börjat sälja dem året runt, säger Ole Lindell.

I övrigt är det mycket Center-choklad, sura colanappar, geléhallon, Geisha, Marabou mjölkchoklad, Dumle, Gott och Blandat, Daim, M&M och Fizzy pop som fylls i årets påskägg.

Dela

Fler nyheter i Trend

Spannmålsskiftet: ”Det behövs fler ansikten i hyllan”

Svenska spannmål är heta men fram tills nu har det framför allt varit havre som varit i fokus för livsmedelsföretagens produktutveckling. Nya innovationer som rågdryck och kornris ändrar dock på detta.
– Det är nu vi kan få till ett skifte, säger Martin Pardell, chef för Fazer kvarn Sverige.

Gå med i nätverket idag!

Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.

Bli medlem