5 april 2022
Visste du att vi svenskar äter cirka 6 000 ton godis under påsken? Det är inte bara mest i Norden utan faktiskt i hela Europa.
Traditionen kring att ge bort påskägg, fylld med socker i någon form, går hela vägen tillbaka till mitten av 1800-talet. Då var det kanske frukt och torkade bär i äggen; i dag fyller de flesta sina ägg med lösgodis.
Men vilka sorter är egentligen mest populära?
Svaret på det har Ole Lindell, lösgodisansvarig på butikskedjan Hemmakväll.
Här är Hemmakvälls påskgodis-topplista:
(baserat på försäljningen)
1. Mandelägg från Anthon Berg.
2. Marsipanägg från samma leverantör.
3. Marianne Dragér-pralinerna i kombinationen pepparmint och mörk choklad.
– Anthon Bergs marsipanägg är så efterfrågade att vi faktiskt har börjat sälja dem året runt, säger Ole Lindell.
I övrigt är det mycket Center-choklad, sura colanappar, geléhallon, Geisha, Marabou mjölkchoklad, Dumle, Gott och Blandat, Daim, M&M och Fizzy pop som fylls i årets påskägg.
Dela
Fler nyheter i Trend
Spannmålsskiftet: ”Det behövs fler ansikten i hyllan”
Svenska spannmål är heta men fram tills nu har det framför allt varit havre som varit i fokus för livsmedelsföretagens produktutveckling. Nya innovationer som rågdryck och kornris ändrar dock på detta.
– Det är nu vi kan få till ett skifte, säger Martin Pardell, chef för Fazer kvarn Sverige.
22 juni
Gå med i nätverket idag!
Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.