Nu kommer den växtbaserade laxen: ”Unik i sitt slag”

Det veganska utbudet i sjömatskategorin har exploderat med en oerhört kreativ produktutveckling. Senaste innovationen är växtbaserad lax från Hooked Foods.

Det svenska foodtech-bolaget Hooked Foods har sedan tidigare ett flertal ”röror” på marknaden, alla med växtbaserad tonfisk som bas och med olika smaksättningar.

Nu breddar de sortimentet genom att även lansera ”Salmoonish”, som har ett högt innehåll av protein från certifierad soja, ärta och vete och är berikad med Omega-3 för att likna vanlig lax i näringsinnehållet.

– Vår patenterade växtbaserade lax är unik i sitt slag och smakar och ser ut som lax, men är schysstare mot klimatet. Vi är ett av få bolag globalt som har lyckats med detta, säger Monika Werthén, marknadschef på Hooked Foods, till sajten Väljvego.

Ytterligare en produktlansering är ”Toonish”, som tidigare bara har gått att hitta på restaurang, men som nu säljs även till konsument (och som liknar tonfisk, precis som namnet antyder).

Den tredje nyheten är ”Fish-ish sticks”, som ska ta upp kampen med de traditionella fiskpinnarna.

Alla tre produkterna går att hitta i frysdisken från och med vecka 39.

Hooked grundades 2019 av Tom Johansson, Emil Wasteson och Peter Liu och bolagets produkter säljs i dag i Sverige och Island.

Dela

Fler nyheter i Trend

Bönan och biffen i fokus i framtidsrapport: ”Det behövs visioner”

Det går att skapa ett cirkulärt och modernt nettonoll-samhälle, men vägen dit måste förändras. Det slås fast i en färsk rapport som ska överlämnas till regeringen – och där framtidens mat är en av flera visioner som presenteras.