Nytt färdigmatskoncept flyttar in hos Shell

I dag öppnar Ploq, en helt ny matkedja längs de svenska vägarna. Ambitionen är att erbjuda god och fräsch mat i lugn miljö.
– Stressmåltidernas dagar är räknande, säger marknadschefen Faisal Ouahid.

Bra mat av fräscha bra råvaror serverade i en lugn och stressfri miljö. Det är tanken bakom nya matkedjan Ploq.

– Matställena längs vägarna utvecklades för svenskarnas behov under 80- och 90-talet. Det är stökiga miljöer som fokuserar på att gästerna ska besöka platsen en så kort tid som möjligt, eller helst äta i bilen, säger marknadschefen Faisal Ouahid.

– I dag upplever vi en helt annan stressnivå än tidigare generationer och vi har därför skapat en plats som fokuserar på paus och återhämtning med bra mat i en lugn miljö – raka motsatsen till vad de flesta andra erbjuder.

Ploqs ägare är energibolaget St1, som även har Shellstationerna i Sverige. Utvecklingsarbete har varit igång sedan 2018, då bolaget valde att ta över och driva butiksverksamheten som egen kedja.

Kedjan Välkommen in togs fram som en korttidslösning i väntan på att Ploq skulle ta form, och det är i dessa lokaler – granne med Shellstationerna – som Ploq ska ligga.

St1 har låtit intervju cirka tusen svenska bilister om deras preferensers läng väg. En lugn och trevlig miljö är näst viktigast, efter matens smak och kvalitet.

– Att vi har allt mer ont om tid och stressar mer gör vårt behov av att varva ner mer påtagligt. Att använda måltiderna till att fokusera på vad vi stoppar i munnen och var vi befinner oss är en perfekt paus, säger Faisal Ouahid.

Ploq öppnar först i Täby, Botkyrka och Bromma utanför Stockholm, och snart även i Varberg.

Fler nyheter i Måltider och Restaurang och Trend

Ny svensk havredryck för cappuccino, latte och vanligt bryggkaffe

Nu kommer ett nytt växtbaserat alternativ till mjölk. Havredals släpper Havredryck Kafé & Kondis som är speciellt anpassad för kaffe.

Gå med i nätverket idag!

Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.

Bli medlem