Peas of Heaven och Mycorena produktutvecklar tillsammans

Förra året tog de fram en korv tillsammans, nu lanserar Peas of Heaven och Mycorena en hel serie med fyra växtbaserade produkter.
¬– Vi ser enorma tillväxtmöjligheter inom det frysta segmentet, säger Julia Granung, chef för produktutveckling på Peas of Heaven.

Peas of Heaven är svensk marknadsledare inom kategorin färska växtbaserade produkter. I och med det nya samarbetet med foodtechföretaget Mycorena tar man nu klivet in i det djupfrysta segmentet.

– Vi ser enorma tillväxtmöjligheter i det frysta segmentet, men vi tar inte bara med oss ​​frysta versioner av våra färskvaror. I stället har vi samarbetat med Mycorena för att skapa ett helt unikt utbud av produkter som kombinerar växtbaserat protein och Mycorenas spännande mykoproteiningrediens Promyc, säger Julia Granung.

Produkterna, som liknar burgare, köttbullar, kycklingfilé och fiskfilé, kombinerar recept från Peas of Heaven ärtprotein och Mycorenas unika svampprotein.

– Ärtproteiner ger produkten en bra och köttig struktur medan promycen bidrar med saftighet och ett unikt djup och rundhet i smaken på produkterna som annars är svårt att få på veganska produkter, säger Mattias Landhage, produktutvecklare på Peas of heaven

De två varumärkena har redan slagit sig ihop sina påsar en gång tidigare. Förra våren samarbetade Peas of Heaven och Mycorena om en vegansk korv, kallad The Converter, och använde kombinationen ärtprotein/mykoprotein för allra första gången i ett recept. Resultatet blev en produkt för restaurangmarknaden och e-handeln med begränsad upplaga – som sålde slut på mindre än 24 timmar.

– Vi planerar att lansera öven den korven i butik till våren, säger Julia Granung.

Dela

Fler nyheter i Förädling och Växtbaserat

Så påverkar inflationen julbordet: ”Ett hårt slag för branschen”

Höjda räntor, stigande matpriser och kostnadsinflation sätter djupa spår i svenskarnas julfirande, enligt Livsmedelsföretagens årliga julundersökning. Två av fem svenskar säger nämligen att det viktigaste när de planerar julbordet är att maten inte är för dyr.