Elmia matbruk – ny branschmässa med hållbarhet och smak i fokus

60-årsjubilerande Elmia lanserar en helt ny mässa: Elmia Matbruk, som får premiär i oktober nästa år. Ambitionen är att ”ta ett helhetsgrepp om dagens frågor kring mat och klimat”.

Livsmedelproduktion är en samhällsviktig bransch som seglat upp högt på många agendor i spåren av coronapandemin. Det tar Elmia fasta på att hoppas samla alla aktörer inom livsmedelsproduktion den 21-23 oktober 2021.

– Elmia Matbruk blir en ny fysisk- och digital mötesplats där vi fokuserar helt på mat och klimat. Här möts företagen och organisationerna som vill ett steg framåt – mot en smartare och mer hållbar livsmedelsproduktion, säger Maria Lindsäth, mässanasvarig för Elmia Matbruk.

Mässan kommer delas in i fyra områden: Producera, förädla, smaka och återbruka.

– Nästa år firar Elmia 60 år. Därför passar det så bra i tiden att lansera Elmia Matbruk, som har kopplingar till vår gröna historia men samtisigt belyser möjligheter och fokuserar på framåtanda.

Elmia Matbruk är främst en fackmässa och mötesplats för branschen, men en av mässdagarna öppnar man även upp för allmänheten.

Elmia Matbruk blir ett återkommande event i oktober vart annat år. Den varvas med Elmia Lantbruk som går vart annat år, vid samma tidpunkt.

 

Bilden är från Elmia Lantbruk, som senast arrangerades 2018.

Dela

Fler nyheter i Mötesplatser och Trend

White Guide och LRF samlar svenska matupplevelser i digital kalender

I ett unikt och otippat samarbete lanserar restaurangguiden White Guide tillsammans med LRF Sveriges första rikstäckande mat- och dryckeskalender. Ambitionen är att göra det enklare att hitta till småskaliga mat- och dryckeshantverkare på den svenska landsbygden, liksom olika event och matupplevelser.

Gå med i nätverket idag!

Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.