Smörgåstillverkningen snart igång igen i Älvsbyn: “En första milstolpe”

En investering på nio miljoner kronor gör det möjligt att snart komma igång med produktionen av renklämmor och andra typer av smörgåsar i Älvsbyn.
– Jag är så stolt, säger Karin Bodin, koncern-vd för Polarbröd.

Drygt två veckor efter branden som totalförstörde hela bageriet i Älvsbyn har Polarbröds styrelse beslutat sig för att investera nio miljoner kronor i en ny anläggning för smörgåsproduktion.

Det innebär att företaget redan i höst återigen kan förse foodservice med rullar, klämmor och Polarmackor.

– Smörgåstillverkning är ett prioriterat affärsområde för oss och de senaste åren har vi sett en ökad efterfrågan på enkla, goda och hållbara måltider ”on the go”, säger vd Anders E Johansson.

Polarbröd startar ett projekt för återuppbyggnad av smörgåstillverkning i Älvsbyn och kommer att kunna erbjuda ett tjugotal arbetstillfällen kopplat till detta.

– Detta är en första milstolpe för oss på vår väg tillbaka med verksamhet i Älvsbyn. Det känns fantastiskt roligt att vi redan nu kan projektera ett nytt smörgåshus, säger koncern-vd Karin Bodin.

Dela

Fler nyheter i Förädling och Måltider

Premium möter premium: ”Alla vinner på att samarbeta”

Malmö Chokladfabrik och Lejonet & Björnen har en glass ihop, en krämig vit chokladglass som kombineras med syrlig hallonsylt.
– Vi älskar att samarbeta med andra matföretag, säger Jens Fylkner, delägare av Malmö Chokladfabrik.

Gå med i nätverket idag!

Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.