Framgång i fokus på årets trendseminarium

Varför dör så många produktinnovationer? Kan jordbruket bli hållbart? Och hur blir livsmedelsstrategin en succé? Det är bara något av allt det som avhandlas under Livsmedel i fokus årliga trendseminarium.

I nästa vecka är det dags för Livsmedel i fokus årliga trendseminiarium. Temat är förändring i coronas spår där trender i hela värdekedjan kommer att belysas på olika sätt.

Ingela Stenson, trendanalytiker på United Minds och chefredaktör för tidningen Livsmedel i fokus, leder eventet.

Vad händer under dagen?
– Vi börjar med en rykande färsk trendspaning från United Minds, följt av presentationer som handlar om vad som skapar framgångsrika produktinnovationer och affärer, om handelns nya roll och konsumenternas förändrade beteenden i samband med coronapandemin, vad bonden behöver göra och varför fullkorn är så förträffligt. En paneldiskussion handlar om vem som sätter agendan för vad man ska äta nu, är det myndigheterna eller miljöorganisationerna? Och till sist har vi en superviktig diskussion om livsmedelsstrategin, säger Ingela Stenson.

Bland föreläsarna finns bland andra Annica Sohlström, generaldirektör för Livsmedelsverket; Jonas Arnberg, vd på HUI; Anna Richert, matexpert WWF; Edward Boehtius, trendspanare på United Minds; Ulf Sonesson, forskningschef på RISE; Carl Fredrik Teder från Postnord, Katarina Jerndahl på Marketing Clinic, samt ”superbonden” Märta Jansdotter.

– Seminariet äger rum på Moderna museet i Stockholm och det finns fortfarande några platser kvar IRL så att säga, där man kan träffa kollegor och föreläsare – med lämplig distans så klart. Annars kan man vara med via länk, säger Ingela Stenson.

Hela programmet och länk till anmälan hittar du HÄR!

Dela

Fler nyheter i Mötesplatser och Trend och Värdekedjan

Agronod får fortsatt stöd: “Vi är mer än redo”

Jordbruksverket beviljar Agronod fortsatt finansiering för att bygga klart den nationella dataplattformen för delning av jordbruksdata, där 800 lantbrukare redan i dag delar sin data.

Gå med i nätverket idag!

Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.