– Jag är så stolt, säger Karin Bodin, koncern-vd för Polarbröd.
11 september 2020
Drygt två veckor efter branden som totalförstörde hela bageriet i Älvsbyn har Polarbröds styrelse beslutat sig för att investera nio miljoner kronor i en ny anläggning för smörgåsproduktion.
Det innebär att företaget redan i höst återigen kan förse foodservice med rullar, klämmor och Polarmackor.
– Smörgåstillverkning är ett prioriterat affärsområde för oss och de senaste åren har vi sett en ökad efterfrågan på enkla, goda och hållbara måltider ”on the go”, säger vd Anders E Johansson.
Polarbröd startar ett projekt för återuppbyggnad av smörgåstillverkning i Älvsbyn och kommer att kunna erbjuda ett tjugotal arbetstillfällen kopplat till detta.
– Detta är en första milstolpe för oss på vår väg tillbaka med verksamhet i Älvsbyn. Det känns fantastiskt roligt att vi redan nu kan projektera ett nytt smörgåshus, säger koncern-vd Karin Bodin.
Dela
Fler nyheter i Förädling och Måltider
Människor Måltider Värdekedjan
Grossist lanserar recept på framtidens krogklassiker
Martin & Servera tar hjälp av kändiskockar för att twista älskade krogklassiker med lägre klimatpåverkan.
– Trenden är tydlig, allt fler gäster vill ha klimatsmart och mer växtbaserat på tallriken, och vi vet att restaurangbranschen vill visa vägen, säger kommunikations- och hållbarhetsdirektören Kristina Ossmark.
25 april
Gå med i nätverket idag!
Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.