Från tobak till vego – hon är Food for Progress nya hållbarhetschef

Linda Hertzberg är ny hållbarhetschef hos den växtbaserade livsmedelsproducenten Food for Progress och ska vara med och driva den gröna utvecklingen.
– Hållbarhet ska vara en självklar del i hela affären, säger hon.

Med början i dag kliver Linda Hertzberg in som hållbarhetschef hos Food for Progress. Hon kommer närmast från Swedish Match, där hon bland annat utvecklat en hållbarhetsstrategi utifrån livsmedelsbranschens principer, ett hållbart jordbruk, klimatavtryck i förpackningar och fossilfria fabriker.

– Nu ser jag fram emot att vara med och utveckla Food for Progress affärsstrategi till att bli ännu mer hållbar, säger hon i en kommentar.

Målet med den nya rollen är att skapa en positiv förändring inom livsmedelsindustrin och utveckla det växtbaserade sortimentet i Sverige och Europa.

– Hållbarhet ska inte vara något vid sidan av affären utan en självklar del i hela affären och en grund som vi bygger vidare på i allt vi gör, säger Linda Hertzberg, som är utbildad ekonom och som började sin karriär som revisor och managementkonsult.

– Vi märkte redan i första samtalet att Linda skulle passa bra hos oss. Vi har en spännande och viktig resa framför oss där vi vill förändra livsmedelsbranschen och vara i framkant när det kommer till att producera livsmedel på ett hållbart sätt. Vi är övertygade om att Linda kommer vara en viktig del i den här resan eftersom hon ser affärsutveckling och hållbarhet som samverkande delar, säger Erik Gumabon, vd på Food for Progress.

Dela

Fler nyheter i Förädling och Hållbarhet och Växtbaserat

Spannmålsskiftet: ”Det behövs fler ansikten i hyllan”

Svenska spannmål är heta men fram tills nu har det framför allt varit havre som varit i fokus för livsmedelsföretagens produktutveckling. Nya innovationer som rågdryck och kornris ändrar dock på detta.
– Det är nu vi kan få till ett skifte, säger Martin Pardell, chef för Fazer kvarn Sverige.

Gå med i nätverket idag!

Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.

Bli medlem