Semper har gjort slut med palmoljan

Semper har fasat ut palmolja i hela sortimentet för barnmat och lanserar både ett åtagande och en tydlig policy för den omdiskuterade ingrediensen.
– Vi har lyssnat på föräldrarna, säger kvalitetsdirektören Catharina Tennefors.

Välling och gröt från Semper var först på marknaden med recept utan palmolja redan 2013. Nu har palmolja i modersmjölkersättning, tillskottsnäring samt mjölkdryck ersatts med mjölkfett.

Det handlar om ett utvecklingsarbete som tagit flera år, och där vikten har legat på att hitta bra och näringsriktiga alternativ.

– Vi tycker att palmolja innehåller många bra egenskaper men vet att många föräldrar efterfrågar att vi i så stor utsträckning som möjligt ska erbjuda produkter utan palmolja. Vi har lyssnat och är stolta över att nu kunna berätta att hela sortimentet av barnmat och modersmjölksersättning är utan palmolja, säger Catharina Tennefors, kvalitetsdirektör på Semper.

I arbetet ingår även ett tydligt åtagande om att all barnmat ska vara palmoljefri, och man har därför tagit fram en ny policy.

– Vårt fokus är att skapa det bästa för barnet, att ta ansvar utöver våra recept och produkter är en självklarhet och vi har många projekt igång för att göra vår mat bättre för våra minsta med omtanke om deras framtid. Ett annat exempel är att vi lanserar nya sortiment av vår barnmat med fler olika grönsaksalternativ.

 

Fler nyheter i Forskning och Förädling och Hållbarhet

Dalarna möter Grekland i nytt koncept

Leksands knäckebröd och Fontana går samman i en gemensam kampanj. Tillsammans har de båda familjeföretagen tagit fram konceptet ”Dippa varje dag – med gott samvete”.

Gå med i nätverket idag!

Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.

Bli medlem