Det senaste från livsmedelsbranschen
samlat på ett ställe

Coronakrisen har ökat intresset för svenskproducerat

Svenska livsmedelsproducenter anser att deras konkurrenskraft har ökat under årets tredje kvartal. Detta trots coronakrisen med en allmän konjunkturnedgång och en stark krona.

Senaste nytt

Se fler

Polarbröd tar fler steg mot återskapad volym

Förra veckan meddelade Polarbröd att de återstartar smörgåsproduktionen i Älvsbyn. Den här veckan har de fattat beslut om ytterligare investeringar i företagets bageri i Bredbyn. Stegvis återställer företaget de volymer som de förlorade i branden tidigare i år.

Nu är det möjligt att panta restaurangernas engångsförpackningar

Nu inför företaget &Repeat ett nytt pantsystem för restaurangernas engångsförpackningar. Målet är att det inom fem år återvinns cirka 80 procent av dessa förpackningar. Från och med 1 december finns systemet på 40 restauranger i Stockholm.
– Vi är duktiga på att återvinna flaskor och burkar, men det här är en kategori där vi har en bit kvar att gå. Jag hoppas att vi får till en förändring, säger Tor Espen Steinvik, vd och grundare av &Repeat till Livsmedel i fokus.

Håll koll på din bransch i nutid

Livsmedel i fokus ger dig livsmedelsbranschens senaste och viktigaste nyheter. Varje dag, på sajten. Eller två gånger per vecka, rakt ner i din inbox.

Anmäl mig

Nu ska det satsas mer på livsmedelsinnovationer i Skåne och Blekinge

Nu ska det bli enklare för små och medelstora företag inom livsmedelsindustrin i Skåne och Blekinge att utveckla sina innovationer. I projektet Foodtech Innovation Network ska företagen få stöd i innovationsprocessen i form av kunskap, infrastruktur och samarbetsmöjligheter.
– Vi startade 1 september och håller just nu på att bygga upp nätverket, säger Emelie Olsson, innovationsledare på Innovation Skåne till Livsmedel i fokus.

Sill fångad i Nordostatlanten förlorar MSC-certifikat

Sillfisket i Nordostatlanten har under många år överstigit de rekommenderade mängderna. Det beror på att kuststaterna som gemensamt förvaltar bestånden inte har lyckats komma överens om fördelningen av kvoterna. Nu får det här fisket MSC-certifikaten indragna.

Alliansen och SD i Region Skåne backar om definitionen av närproducerat

Den 12 november klubbade den styrande Alliansen i Region Skåne igenom en definition av närproducerat där hela Danmark var inkluderat och halva Sverige inte fanns med. Nu återkallar de beslutet.

Supercrêpe/Galette från Nytt & Nyttigt vann Ät!2020 Stockholm

Vinnare i Ät!Stockholm 2020 är Supercrêpe/Galette, en glutenfri mix för pannkaka, crêpe och galette gjord av hållbara råvaror som samodlats i harmoni med naturen.

Svenskar litar inte på klimatmärkningen

Varannan svensk vill handla klimatsmarta livsmedel, men många litar inte på klimatmärkningen. Många baserar sina val på den kunskap de redan har.

Nu startar Arla digital outlet för mejerivaror

Nu öppnar Arla en digital outlet där mejerivaror med kort hållbarhet säljs rejält mycket billigare. Målet är att produkterna ska komma till användning på restauranger och hos konsumenter och leda till minskat matsvinn.

Tidningen

Livsmedel i fokus Nr 5 2020

Livsmedel i fokus är tidningen som håller dig uppdaterad med nyheter från branschen. Tidningen ägs, drivs och produceras av nätverket Livsmedel i fokus.

Läs tidningen online

Du behöver logga in med dina medlemsuppgifter
eller bli medlem för att läsa tidningen.

Branschevent

Det händer mycket i livsmedelsbranschen. Här tipsar tidningens reporter Åsa om kommande event för branschen.

Åsa Larsson

Redaktör på
Livsmedel i fokus

Saknar du något i vår nyhetsbevakning?

Tipsa tidningens reporter Åsa!

Tyck till