Det senaste från livsmedelsbranschen
samlat på ett ställe

Dalarna möter Grekland i nytt koncept

Leksands knäckebröd och Fontana går samman i en gemensam kampanj. Tillsammans har de båda familjeföretagen tagit fram konceptet ”Dippa varje dag – med gott samvete”.

Senaste nytt

Se fler

Hammars Bryggeri expanderar utomlands – tack vare Lidl

Hammars Bryggeri i Närke är ett av de företag som drabbades hårt när coronapandemin slog till. Nu ska de expandera utomlands tack vare ett fördjupat samarbete med Lidl.

Världen öppnas för svenskt fläsk: “Stor potential”

Regeringens satsningar på att öka svensk livsmedelsexport ger resultat. Nu är exporten av fläskköttsprodukter till Filippinerna i gång.

Håll koll på din bransch i nutid

Livsmedel i fokus ger dig livsmedelsbranschens senaste och viktigaste nyheter. Varje dag, på sajten. Eller två gånger per vecka, rakt ner i din inbox.

Anmäl mig

Löfbergs nya mål: “Noll avfall”

Löfbergs tillsätter en innovations- och transformationschef för att leda företagets cirkulära transformation. Dessutom är det klart att finanschefen Fredrik Nilsson går in som tillförordnad vd i november när Lars Appelqvist lämnar kafferosteriet för HK Scan.

Retail Award: Willys prisades för smart svinnarbete

Det blev Willys som tog hem Retail Awards-titeln Årets marknadsförare. Kedjan får utmärkelsen för sitt arbete med ”att minska svinnet och samtidigt engagera konsumenterna”.

Krubb minskar svinnet i butiken

En matkasse som komponeras av varor som snart går ut. Det är tanken bakom Krubb som nu testas i de två Ica Maxi-butiker som ligger i Örebro.

Nya budgetpropositionen: “Kan göra skillnad på riktigt”

Under veckan har flera gröna satsningar presenterats ur den kommande budgetpropositionen för 2021, som läggs fram i sin helhet på måndag. Sara Sundquist, näringspolitisk expert på Livsmedelsföretagen, väljer här ut tre godbitar.

Havrebaserad uppstickare växer: “Kan skala upp snabbt”

Den nya havredrycken Havredals växer snabbt och lanseras nu både i Malmö och i näthandeln.
– Det verkar finnas ett stort sug på marknaden efter ett helsvenskt alternativ, säger grundaren Per-Johan Thörn.

De är Årets klimatbonde: ”Vi vill flytta berg”

Gårdsfisk har utsetts till Årets klimatbonde ”för att de har revolutionerat fiskproduktionen”.
– Det här visar verkligen att vi är på rätt spår, säger Johan Ljungquist som driver företaget tillsammans med Mikael Olenmark Dessalles.

Tidningen

Livsmedel i fokus Nr 4 2020

Livsmedel i fokus är tidningen som håller dig uppdaterad med nyheter från branschen. Tidningen ägs och drivs av Livsmedel i fokus och produceras av Hakon Media.

Läs tidningen online

Du behöver logga in med dina medlemsuppgifter
eller bli medlem för att läsa tidningen.

Branschevent

Det händer mycket i livsmedelsbranschen. Här tipsar tidningens reporter Agneta om kommande event för branschen.

Agneta Renmark
Agneta Renmark

Redaktör på
Livsmedel i fokus

Saknar du något i vår nyhetsbevakning?

Tipsa tidningens reporter Agneta!

Tyck till